fbpx
Сьогодні
17:42 08 Лис 2021

В Україні інтернів залучили до роботи з госпіталізованими covid-хворими, - Ляшко

Фото: RFI

Студенти-медики в Україні залучені до вакцинації проти COVID-19, а інтерни також долучаються до роботи з госпіталізованими пацієнтами.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба глави держави.

"Як розповів очільник МОЗ, студенти-медики активно залучаються до роботи у пунктах вакцинації, а інтерни – ще й до роботи з госпіталізованими хворими на COVID-19", – повідомили в ОП.

Водночас Ляшко нагадав, що загалом в Україні вже вакциновано 11,5 млн громадян, із них 8 млн осіб – двома дозами.

Проте, за його словами, цими вихідними було зафіксоване зменшення кількості проведених щеплень у низці областей, серед яких Житомирська та Одеська, й наразі проводиться перевірка та з'ясовуються причини, чому в цих регіонах не працювали окремі пункти щеплення.

Міністр вкотре наголосив на важливості вакцинації та поінформував, що серед госпіталізованих з COVID-19 понад 95% не щеплені проти коронавірусу. Він додав, що в таких громадян тяжчий перебіг хвороби й серед них більший відсоток смертей внаслідок її ускладнень.

Ляшко додав, що в неділю Україна одержала ще майже 3 млн доз вакцини Moderna в межах ініціативи COVAX.

У свою чергу Прем'єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що сьогодні набула чинності постанова уряду № 1096, згідно з якою мають відстороняти від роботи невакцинованих проти коронавірусу представників деяких професій, зокрема педагогів та держслужбовців.

В ОП відзначили, що в навчальних закладах нині працюють, зокрема офлайн, 100-відсотково вакциновані викладачі.

Разом з тим правоохоронні органи проінформували, що продовжують боротьбу з фальсифікацією ПЛР-тестів та сертифікатів про вакцинацію. Зазначається, що нині в Україні працює 1400 мобільних груп Національної поліції, які здійснюють перевірку наявності цих документів у закладах з масовим відвідуванням громадян: торговельно-розважальних центрах, кафе, ресторанах і громадському транспорті.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: