fbpx
Сьогодні
17:26 08 Лис 2021

Стало відомо, коли Саакашвілі може повернутися в Україну

Ексклюзивну інформацію про те, що зараз відбувається з третім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, в якому він стані, і де саме він зараз перебуває, повідомила керівник Офісу простих рішень Марія Барабаш.

Про це пише "Україна 24".

"Я тільки що говорила з Офісом президента. Була така версія, що його направляють в Україну, але вона не підтвердилася. Офіс президента не підтвердив цю версію", – сказала чиновниця.

Марія Барабаш повідомила, що протягом декількох годин з Саакашвілі не змогли зустрітися ні його мати, ні його сини, ні навіть його лікар.

"Протягом 4 годин мати Михайла Саакашвілі і його два сини, також інші родичі намагалися з ним зустрітися. Але під різними причинами їх не допускали до Михайла. Також адвокати не могли з ним зустрітися, його лікар не міг з ним зустрітися", – зазначила вона.

Чиновниця повідомила, що через чотири години з території в'язниці в небо піднявся гелікоптер і виїхали броньовані автомобілі.

"Але потім після чотирьох годин очікування з в'язниці виїхала 2 броньованих авто, і через декілька хвилин піднявся в повітря гелікоптер. Така є версія, що на цьому гелікоптері був Михайло Саакашвілі, і його переправляють до військового шпиталю в інше місто", — сказала Барабаш.

Однак, Барабаш підкреслила, що ця інформація не є достовірною.

"Але підтвердженої інформації у нас також немає. Зараз в Грузії є версія, що він летить в Україну, але я можу це спростувати…Це неправда. Це повне порушення прав людини. Я точно знаю, що Михайло не погодився на таке перевезення. Через силу, без згоди людини, в невідомому напрямку переправляти людину, яка потребує невідкладної медичної допомоги, яка знаходиться в критичному стані-це точно поза правами людини", – сказав вона.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: