fbpx
Сьогодні
20:45 08 Лис 2021

Порошенко продав права на "5 канал" та "Прямий"

Фото Reuters

Через закон про олігархів попередній президент Петро Порошенко продав корпоративні права на телеканали "Прямий" і "5 канал" новому медіа-холдингу "Вільні медіа", який створили медійники цих каналів.

Про це пише Рубрика з посиланням на відповідні заяви телеканалів "Прямий" і "5 канал".

"У минулу п'ятницю ми створили новий медіа-холдинг "Вільні медіа". Власниками холдингу є медійники, журналісти, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами… Медіа-холдинг "Вільні медіа" придбав 100% корпоративних прав у телеканалах "5 канал" та "Прямий". Придбання було здійснено за ринковою ціною", – йдеться у заяві.

Суми придбання телеканали не повідомляють, однак відзначається, що "угода передбачає розстрочку з виплати покупної ціни".

У заяві зазначають, що угода забороняє Порошенку впливати на редакційну політику каналів чи іншим чином здійснювати контроль над "Вільними медіа".

Також повідомляється, що нові власники "Вільних медіа" найближчим часом укладуть з каналами угоду про невтручання в редакційну політику.

Крім того, телеканали повідомили, що додаткових 10% акцій холдингу відвели під участь трудового колективу медіа, тому трудові колективи стали найбільшим акціонером.

"Народні депутати (Володимир Ар'єв, Ірина Геращенко, Вікторія Сюмар, Ірин Фріз – ред.) відразу ж передали свої акції в управління телеканалам, тобто знову таки – їх трудовим колективам. Таким чином, вони повністю дотрималися вимог законодавства щодо усунення конфлікту інтересів та забезпечили, що політики не зможуть чинити жодного тиску на менеджмент каналів чи їх редакційну раду", – інформують журналісти.

Нагадаємо, що 5 листопада Президент України Володимир Зеленський підписав закон про деолігархізацію.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: