fbpx
Сьогодні
21:02 08 Лис 2021

МЗС закликало перевести Саакашвілі до звичайної лікарні

МЗС України розчароване переведенням громадянина України Міхеїла Саакашвілі до пенітенціарного медичного закладу №18 у Глдані та відсутністю інформування про це української сторони.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

У МЗС закликають грузинську сторону невідкладно перевезти Саакашвілі до цивільної медичної установи, яка б мала всі необхідні можливості для надання належної медичної опіки та екстреної допомоги.

З цього приводу сьогодні до зовнішньополітичного відомства Грузії передано офіційну ноту МЗС України.

"Подальше перебування громадянина України Саакашвілі в пенітенціарному медичному закладі створює додаткові ризики і напруження, яких можна уникнути, керуючись гуманітарними міркуваннями", – заявляють у МЗС.

"МЗС і Посольство України в Грузії продовжує тримати ситуацію навколо громадянина України Саакашвілі на особливому контролі", – зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: