fbpx
Сьогодні
15:57 08 Лис 2021

Мігранти з Білорусі намагалися силою прорватися на польську сторону

Об'єднані сили польських військовослужбовців і поліції запобігли спробі силового перетину нелегальними мігрантами загородження на польсько-білоруському кордоні.

Про це у Твіттері повідомляє МВС Польщі.

"Польські служби запобігли спробі мігрантів пробитися на польську сторону на південь від прикордонного переходу в Кузниці. Ситуація під контролем",- поінформували в МВС Польщі.

З відеозйомки, що ведеться мігрантами з кордону в режимі онлайн, видно, що частково зруйновано загородження з колючого дроту. Мігранти скандують англійською мовою до польських силовиків: "Німеччина, Німеччина" і пояснюють, що вони хочуть до ФРН.

З іншого боку кордону вишикувалося багато польських військовослужбовців та поліцейських зі щитами, які періодично застосовують проти найбільш агресивних мігрантів сльозогінний газ. Над зоною конфлікту на низькій висоті періодично пролітають польські військові гелікоптери.

За останньою інформацією Прикордонної служби Польщі, чергові групи мігрантів у супроводі білоруських служб прибувають на польсько-білоруський кордон і здійснюють спроби його силового перетину.

У Варшаві в понеділок, 8 листопада, зібрався урядовий кризовий штаб за участю силовиків під головуванням прем'єр-міністра країни Матеуша Моравецького.

Війська трьох бригад територіальної оборони Польщі переведено у підвищену готовність до дій.

Лідери опозиційних партій закликають владу скликати з цього приводу Раду нацбезпеки країни, ініціювати позачергове засідання Європейської Ради та звернутися до НАТО для проведення консультацій відповідно до 4-ї статті Вашингтонського договору.

Як повідомлялося, міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває із серпня. Польща звинувачує Білорусь у спеціально створеному міграційному тиску у рамках ворожих гібридних дій проти Польщі та ЄС.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: