fbpx
Сьогодні
14:09 08 Лис 2021

У Канаді вперше поставили діагноз "астма, спричинена змінами клімату"

Лікар із канадської провінції Британська Колумбія поставив 70-річній пацієнтці діагноз "астма, спричинена змінами клімату". За його словами, це перший такий діагноз у світі.

Про це повідомляє видання Times Colonist та Science Times.

Кайл Меррітт працює у відділенні невідкладної допомоги лікарні провінції. У червні до нього звернулась 70-річна пацієнтка з утрудненим диханням. Саме тоді у Британській Колумбії фіксували рекордну спеку (49 градусів за Цельсієм), внаслідок якої загинули щонайменше 595 людей.

За словами Меррітта, він помітив, що від спеки найбільше страждали люди, які вже мають проблеми зі здоров'ям і не мають багато грошей.

Жінка, у якої діагностували астму через зміни клімату, мала цукровий діабет та серцеву недостатність, а також жила у трейлері без кондиціонера. Через спеку її проблеми зі здоров'ям загострилися.

Меррітт вважає, що лікарі мають не лише лікувати симптоми, а й розуміти причину їх появи. Саме тому він поставив пацієнті діагноз, пов'язаний із глобальним потеплінням.

За оцінками Міжурядової групи з питань зміни клімату при ООН, до середини XXI століття середня температура у світі зросте на 1,5 градуса за Цельсієм. Це теоретично допустима норма, перевищення якої призведе до катастрофічних наслідків для природи і неприйнятних змін у різних сферах людського життя.

Внаслідок глобального потепління тануть льодовики, а через це під воду можуть піти прибережні міста. Наприклад, до кінця століття тільки через танення Гренландії рівень води підніметься на 10 сантиметрів. Загалом же очікується, що рівень води до 2100 року підніметься на метр.

Це означає, що під водою можуть опинитися прибережні міста: Лондон, Шанхай, Гонконг, Колката, та острови в Тихому океані. Через це постраждають щонайменше 300 млн людей у всьому світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: