fbpx
Сьогодні
09:34 07 Лис 2021

У Києві з'явилися парковки для електросамокатів

Оператори надання послуги з прокату електросамокатів почали наносити розмітку, де мають паркуватися самокати.

Про це у Telegram повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

Він нагадав, що у Меморандумі про співпрацю з містом оператори зобов'язалися упорядкувати точки ранкового старту, але цей процес "непристойно" затягувався.

"Ситуація ускладнюється погодними умовами – самокатний сезон закінчується зазвичай наприкінці листопада, і скоро оператори взагалі прибиратимуть їх з вулиць до весни. Однак перші білі рамки з графічною позначкою самокату всередині вже з'явилися у центральних частинах Шевченківського та Печерського районів", – зазначив Костянтин Усов.

Заступник голови КМДА додав, що в результаті така розмітка має бути у всьому Києві на чітко затверджених паркомісцях. І лише звідти самокати мають стартувати.

"Таким чином у місті вирішиться проблема, коли після підзарядки зранку вони стоять деінде. Раз на добу оператори будуть зобов'язані збирати і повертати самокати на означені точки", – зазначив заступник голови КМДА.

Він також додав, що низку інших порушень, за які оператори отримали попередження на нараді, вони вже також виправили: повністю унеможливили рух самокатів на Пейзажній алеї, пішохідній частині вулиці Сагайдачного та у парку Шевченка, а також обмежили швидкість до 14 км/год в частині історичного центру Києва.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: