fbpx
Сьогодні
10:49 07 Лис 2021

У Києві відкриють притулок для постраждалих від домашнього насильства

English version here

Новий притулок для постраждалих від домашнього та гендерно зумовленого насильства в Києві відкриється до кінця листопада 2021 року.

Про це повідомляє заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

Адресу закладу не розголошують з міркувань безпеки. Потрапити до Притулку можна тільки за направленням директора Київського міського центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству.

"Цей заклад стане безпечним прихистком для постраждалих від домашнього насильства. Крім проживання, вони зможуть отримати тут психологічну та юридичну допомогу, різного роду консультації. Проживати жінки зможуть тут разом із дітьми – для їх виховання будуть створені відповідні умови. Заклад розрахований на одночасне перебування 15 осіб. Також він буде доступним для маломобільних груп населення. Роботи йдуть за графіком, і вже найближчим часом будівельники закінчать ремонт, а відкрити заклад ми плануємо вже наприкінці осені", – зазначила Марина Хонда.

За її словами, послугами першого Притулку, який наразі функціонує в місті, скористалися 38 осіб, із них 22 жінки та 16 дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: