fbpx
Сьогодні
17:31 07 Лис 2021

BlaBlaCar запустив рекламу з картою України без Криму, в компанії заявили про помилку

Фото Ukrinform

Популярний в Україні транспортний сервіс BlaBlaCar потрапив у скандал через публікацію своєї реклами з картою України без окупованого Росією Криму.

Про це у себе в Facebook розповів Олександр Остапа. За його словами, таку рекламу він побачив в Google.

"А це ок таку рекламу в гуглі отримувати? BlaBlaCar, а чий Крим? Цікаво, що ще ніхто про це не говорив", – написав Остапа.

На скріншоті сервіс показав карту України без півострова, а підписи українською мовою свідчать про те, що вона була розрахована саме на українських користувачів.

BlaBlaCar

У коментарях до посту голова відділу комунікацій BlaBlaCar в Україні Юлія Крупенко відзначила, що карта без окупованого Криму – це помилка.

"Добрий день, Олександр. Дякую за тег. Це помилка, ми оперативно виясняємо, звідки взагалі ця реклама могла з'явитися. Звичайно, український офіс BlaBlaCar ніколи б не зробив таку рекламу, це суперечить позиції нашої компанії. Повернусь з відповіддю, як тільки матиму інформацію", – написала Крупенко.

BlaBlaCar

Офіційна позиція BlaBlaCar щодо рекламної кампанії

7 листопада в медіа з'явилися публікації про рекламну кампанію, де було зображено мапу України без Криму. Просимо вибачення у всіх, чиї почуття зачепила рекламна кампанія. Хочемо запевнити, що це прикра технічна помилка, у компанії не було наміру зайняти чи висловити жодну політичну позицію. Зараз ми оперативно проводимо внутрішнє розслідування та з'ясовуємо як так сталося. 

Як міжнародна компанія, BlaBlaCar не має право порушувати питання про суверенітет України. Ми завжди працюємо в межах законодавства в країнах своєї присутності. За 7 років існування BlaBlaCar в Україні об'єднав понад 8 мільйонів користувачів для спільних поїздок та економії коштів на дорогу. Крім цього, у 2020 році компанія відкрила у Києві інжиніринговий хаб, де понад 70 українців працюють над створенням автобусного маркетплейсу. BlaBlaCar робить все можливе, щоб забезпечити найкращий сервіс для мандрівників в Україні, і ми подбаємо, щоб така сумна помилка більше не повторилася.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: