fbpx
Сьогодні
12:05 06 Лис 2021

У Львові з'явився томограф, який допомагає визначити аварійність дерев

Управління екології та природних ресурсів ЛМР придбало імпульсний томограф "Арботом" для виявлення аварійності дерев.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

Придбаний апарат показує структуру дерева всередині, і може показати ймовірність, в яку сторону дерево може впасти, якщо воно аварійне. Або ж навпаки, покаже, що дерево здорове і міцне. Тобто за допомогою томографа "Арботом" також можна визначити чи є порожнина всередині дерева і наскільки вона велика. А, маючи таку інформацію, можна приймати відповідні рішення щодо доцільності зрізки дерева.

"Нам давно був потрібний цей пристрій. Будемо його використовувати тоді, коли є сумнів про стан дерева. Адже у нас часто виникають суперечки, чи то з балансоутримувачами, чи то з мешканцями, щодо стану дерев. Одні стверджують, що вони "відчувають", що дерево аварійне, інші, що вони вважають, що здорове. А це розмова ні про що. Натомість провівши обстеження томографом "Арботом" будемо мати об'єктивні дані про стан дерева, і зможемо обґрунтовано приймати рішення про те, як діяти далі", розповіла Олександра Сладкова, керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР.

Імпульсивний томограф для дерев

За її словами, на придбання імпульсного томографу "Арботом" було витрачено 300 тис. грн.

У п'ятницю томограф випробовували в роботі на каштані на пл. Ринок. Це останній каштан, який залишився з вхідної сторони Ратуші – йому понад 100 років.

На сьогодні Львів – друге місто в Україні, яке придбало імпульсний томограф "Арботом" для обстеження стану дерев. Нещодавно його закупили також у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: