fbpx
Сьогодні
21:55 06 Лис 2021

Служба Держбезпеки Грузії заявила, що Саакашвілі планує здійснити військовий переворот

Міхеїл Саакашвілі планує здійснити в Грузії державний переворот.

Про це заявляють у Службі Держбезпеки країни, передає "5 канал".

Її представник на брифінгу повідомив, що Саакашвілі віддає накази лідерам опозиції через людей, які навідують його у тюрмі.

У планах нібито організувати постійні протести під в'язницею, де він перебуває, перекрити до неї дороги.

А також заблокувати будівлі держустанов – парламенту, уряду й адміністрації президента. Усе, щоби завадити ефективній роботі влади.

Служба держбезпеки Грузії обіцяє зробити все, щоби цьому завадити. А винуватців притягнути до відповідальності.

Тим часом суд над Саакашвілі можуть провести просто у в'язниці. Адже Мінюст не рекомендує виводити третього президента за її межі. Передусім – з метою його ж безпеки.

Міхеїл Саакашвілі у тюрмі голодує. За словами лікарів, його стан погіршується. Але він обіцяє не померти "назло ворогам". Напередодні Саакашвілі закликав своїх прихильників проводити протести в різних місцях. А протест під в'язницею намагаються провести ще зранку. Поліція цьому заважає.

Раніше адвокат Саакашвілі заявив, що його клієнта хочуть ліквідувати у в'язниці. Прем'єр Грузії спростував заяву адвоката про підготовку ліквідації Саакашвілі.

У 2018 році Саакашвілі визнали винним за двома справами. Його засудили до 3 років позбавлення волі за помилування колишніх співробітників МВС, засуджених у справі Сандро Гіргвліани, та ще до 6 років – у справі щодо побиття колишнього депутата Валерія Гелашвілі.

За даними прокуратури Грузії, після прибуття політика до країни 1 жовтня проти нього порушили ще одну кримінальну справу – про незаконний перетин грузинського кордону. Це вже п'ята кримінальна справа проти нього.

Зараз Саакашвілі перебуває в пенітенціарній установі №12 у Руставі, куди політик був поміщений після затримання 1 жовтня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: