fbpx
Сьогодні
17:22 05 Лис 2021

Зеленський прокоментував підписання закону про деолігархізацію: Оліхархи мають тепер лише два шляхи

Президент України Володимир Зеленський прокоментував підписання закону про деолігархізацію.

Як зазначає Зеленський у Telegram, у 1991 році Україна відновила незалежність, однак залишалася залежною від інтересів великого бізнесу й великої політики.

"За цей час вони не просто тісно сплелися. Між ними виріс знак дорівнює. Як у відомій дилемі "Що було раніше?", уже не пригадати, хто кого створив: політики, які прагнули володіти великими статками, чи власники великих статків, які прагнули володіти політиками. Очевидно одне: і перші, і другі ніколи не мали Батьківщини. Україна була для них просто ресурсною базою. Державний бюджет – джерелом прибутку. А державний інтерес України – незнайомими, смішними словами", – написав Президент України.

За словами Володимира Зеленського, підписаний ним закон "докорінно змінить це".

"Ми будуємо країну, де правила рівні для всіх. Де політики захищають інтереси понад 40 мільйонів громадян. Де бізнес існує за сприяння держави, а не за рахунок держави", – підкреслив він.

Голова держава зазначає, що тепер ті, кого зазвичай називають олігархами, мають тепер лише два шляхи. Перший полягає у тому, аби стати прозорим, чесним бізнесом і працювати "в білу".

Другий – намагатися грати за старими правилами, чим "розпочати чорну сторінку своєї історії".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: