fbpx
Сьогодні
19:17 05 Лис 2021

Зеленський підтримав виділення 800 млн грн на кисневі станції

Фото: Олексій Гончаренко / Telegram

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №5460 про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2021 рік", які стосуються збільшення видатків на закупівлю, проєктування та встановлення кисневих станцій у закладах охорони здоров'я.

Відповідна позначка з'явилася на сторінці законопроєкту на сайті парламенту в п'ятницю.

Як повідомлялося, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5460 у другому читанні в четвер, 4 листопада. У першому читанні його було прийнято 15 липня 2021 року.

Проєкт передбачає створення нової бюджетної програми "Централізовані закупівлі кисневих станцій для опорних закладів охорони здоров'я", а також виділення субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на закупівлю опорними закладами охорони здоров'я послуг із проєктування та встановлення кисневих станцій.

Автори законопроєкту зазначають, що з огляду на стан електромереж закладів охорони здоров'я встановлення кисневих станцій є єдиним способом забезпечення кисневої незалежності лікарень.

На додаток, встановлення кисневих станцій є доцільним і там, де вже є інші способи кисневого потоку, що дасть змогу лікарням мати вибір між джерелами кисню – апаратами штучної вентиляції легень (ШВЛ), високоякісним киснем із балонів або резервуарів, киснем із власного генератора.

Крім того, забезпечення опорних лікарень кисневими станціями дасть змогу знизити попит лікарень на кисень у балонах, що зменшить навантаження на логістичну мережу.

Нагадаємо, 4 листопада Верховна Рада України внесла зміни до державного бюджету на 2022 рік й збільшила видатки на закупівлі, проєктування та встановлення кисневих станцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: