fbpx
Сьогодні
09:53 05 Лис 2021

Тисячі співробітників розвідки США можуть звільнити через відмову вакцинуватися проти COVID-19, – AP

Тисячі співробітників органів розвідки Сполучених Штатів можуть втратити роботу через відмову виконувати рішення уряду про обов'язкову вакцинацію проти COVID-19 співробітників установ та компаній, що налічують 100 або більше співробітників.

Про це пише Associated Press (AP).

За інформацією члена комітету з розвідки Палати представників Конгресу Кріса Стюарта, на кінець минулого місяця у кількох розвідувальних відомствах щеплення проти коронавірусу не зробили щонайменше 20% співробітників. При цьому в деяких структурах розвідки на кінець жовтня не було вакциновано до 40% співробітників. Про які саме відомства йдеться Стюарт відмовився уточнювати, адже дані про вакцинацію були засекречені.

Вказано, що конгресмени та сенатори США стурбовані звільненням співробітників установ, які мають вирішальне значення для нацбезпеки. Так, Національний комітет Республіканської партії Сполучених Штатів оголосив про подання позову до суду, щоб оскаржити таке рішення адміністрації.

Напередодні Білий дім оголосив, що до 4 січня 2022 року американські компанії зі 100 або більше співробітниками мають забезпечити їхню вакцинацію проти коронавірусу. А надалі такі компанії мають щотижня робити тест на COVID-19 співробітникам без щеплення.

В адміністрації уточнили, що повноцінною вакцинацією вважається отримання двох компонентів вакцин Pfizer або Moderna або однієї дози препарату компанії Johnson & Johnson.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: