fbpx
Сьогодні
18:34 05 Лис 2021

У міськраді Кривого Рогу проходять обшуки

Співробітники Державної фіскальної служби (ДФС) проводять шість обшуків у Кривому Розі та Дніпрі в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні про розтрату посадовими особами бюджетних коштів.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ДФС.

"Співробітники ДФС у рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, за процесуального керівництва Офісу генпрокурора, проводять обшуки у м. Кривий Ріг та м. Дніпро", – зазначає пресслужба ДФС.

Зазначається, що правоохоронці викрили колишніх службових осіб Криворізької міської ради в службовій недбалості, невиконанні або неналежному виконанні службових обов'язків, що завдало істотної шкоди державним чи громадським інтересам, та розкраданні коштів бюджету міста Кривий Ріг разом із посадовцями приватних структур, залучених до підрядних робіт.

"Обшуки проводяться в помешканнях колишніх посадовців та в приміщенні Криворізької міської ради з метою отримання документальних доказів вчинення кримінального правопорушення, що є предметом розслідування: бухгалтерських, податкових документів, а також тендерної документації", – йдеться в повідомленні.

Порушення стосуються періоду 2010-2020 років. Проведення обшуків триває.

Як повідомлялося, співробітники ДФС встановили факти розтрати посадовцями Криворізької міськради разом із підконтрольними підрядниками сотень мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про підозру у вчиненні протиправних дій, пов'язаних із розкраданням у 2019-2020 рр. коштів бюджету міста, слідчі ДФС повідомили директору структурного підрозділу виконкому Криворізької міської ради та директору підприємства-підрядника.

Їх підозрюють у системному розкраданні бюджетних коштів на нібито виконання ремонту понад двох сотень доріг, а також у системній підробці документів про очищення доріг Кривого Рогу від снігу, зокрема у дні, коли опадів не було.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: