fbpx
Сьогодні
16:43 05 Лис 2021

У Києві на Осокорках з'явиться магістраль: Кличко підписав розпорядження

Мер Києва Віталій Кличко підписав розпорядження про будівництво вулиці від просп. Петра Григоренка до міської межі.

Згідно з документом, проектна документація має бути розроблена у 2021-2022 рр., а саме будівництво – завершено до 2025 року.

Зазначається, що фінансування здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів. При укладанні договорів підряду обов'язкова гарантія на 10 і більше років.

У тексті Генерального плану Києва до 2025 року, який має бути винесений на обговорення найближчим часом, спорудження цієї дороги передбачено з позначкою "в найближчі 20 років".

Територія, через яку пройде нова магістраль, є конфліктною останніми роками. Тут "Аркада" планувала побудувати житловий комплекс "Патріотика на озерах", а активісти вимагають облаштувати екопарк "Осокорки".

У 2020 році банк "Аркада" та пов'язана з ним девелоперська компанія збанкрутували, реалізація проекту зупинилася. У квітні 2021 року голова Національного банку України Кирило Шевченко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова Київміськадміністрації Кличко та інші особи підписали меморандум щодо вирішення соціального питання добудови та передання квартир інвесторам ЖК "Еврика", "Патріотика" та "Патріотика на озерах".

Згідно з меморандумом, добудовувати ЖК "Еврика", "Патріотика" та " Патріотика на озерах" буде Stolitsa Group (Київ), а контролювати його виконання – дирекція з питань добудови житлового комплексу.

Рубрика:
Авто Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: