fbpx
Сьогодні
22:02 05 Лис 2021

У Генштабі розповіли про ситуацію з військами на кордоні з Росією

Росія на сьогодні не стягує війська до кордонів України, після навчань "Захід-2021" Кремль відводить армію вглиб території РФ.

Про це повідомив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24" начальник Генштабу Збройних сил України Сергій Шаптала.

"Що стосується ситуації навколо нашої держави, що стосується сходу, де йдуть військові дії, щодо загострень – ситуація на даний час контрольована. Противник не нарощує зусилля. Всі виконують свої завдання згідно затверджених раніше планів. Щодо зосередження зусиль біля наших кордонів. В Росії проходили навчання "Захід-2021″, і переміщення техніки після навчань неможливо здійснити протягом 1-2 діб. Були зосереджені війська для навчань, йде повернення військ в пункти постійної дислокації. Вони пішли вглиб своєї території", – розповів Шаптала.

Начальник Генштабу зазначив, що "по закінченню навчань не закінчується життя військових частин".

"Далі йде переміщення техніки. Як ми знаємо, біля нашого кордону знаходиться кілька полігонів Російської Федерації. Вони також з того чи іншого полігона здійснюють переміщення. Тобто говорити, що йде нарощування зусиль біля наших кордонів – такого немає", – підкреслив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: