fbpx
Сьогодні
12:08 05 Лис 2021

Третьякову відсторонили від участі в 5 засіданнях Ради за її слова про Полякова

Верховна Рада відсторонила народну депутатку з парламентської фракції "Слуга народу" Галину Третьякову від участі в п'яти пленарних засіданнях через її висловлення щодо смерті парламентарія від депутатської групи "Партія "За майбутнє" Антона Полякова.

За відповідне рішення проголосували 234 народні депутати.

"Прошу народного депутата України Галину Миколаївну Третьякову залишити зал засідань Верховної Ради України на період проведення п'яти пленарних засідань Верховної Ради України", – оголосив після голосування Голова ВР Руслан Стефанчук.

Довідка

Уночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі "швидкої", але констатували смерть.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з приміткою "Природна смерть".

Під час пленарного засідання 8 жовтня народні депутати від групи "Партія "За майбутнє" заявили, що народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова в партійному чаті "СН" прокоментувала смерть Антона Полякова фразою: "На одного ворога менше". Третьякова, взявши репліку після виступу представників депутатської групи, не підтвердила, але й не спростувала відповідну інформацію.

Того ж дня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що всі парламентські фракції та депутатські групи звернулися до Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту щодо відсторонення Третьякової від участі у п'яти пленарних засіданнях ВР через зазначені висловлювання.

Водночас співголова депутатської групи "Партія "За майбутнє" Тарас Батенко заявив, що члени політсили, членом якої він є, зібрали підписи всіх голів фракцій та депутатських груп, окрім "Слуги народу", під листом до Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука та до голови Регламентного Комітету ВР Сергія Кальченка щодо відкликання Третьякової з посади керівника Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Голова фракції "СН Давид Арахамія зазначив, що фракція не підтримує відкликання Третьякової з посади голови комітету.

22 жовтня Регламентний Комітет ВР рекомендував парламенту позбавити народну депутатку Третьякову права брати участь у п'яти пленарних засіданнях.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: