fbpx
Сьогодні
15:21 05 Лис 2021

У Pfizer розказали про експериментальну пігулку від коронавірусу

Фармацевтична компанія Pfizer заявила, що її експериментальна пігулка від коронавірусу знижує ризик госпіталізації та смерті у пацієнтів із групи високого ризику, які брали участь у випробуванні препарату.

Про це повідомляє CNN.

У компанії сподіваються зрештою запропонувати людям таблетку у поєднанні з іншим противірусним препаратом ритонавіром для того, щоб не потрапити до лікарні з коронавірусом.

Вказано, що проміжний аналіз, проведений до запланованого завершення випробування, показав зниження на 89% ризику смерті або госпіталізації через COVID-19, якщо людина заразилася не так давно. При цьому, серед тих, хто пройшов курс лікування в рамках дослідження таблетки, не помер. У той час, як серед тих, хто приймав плацебо, зареєстровано 10 смертей.

Вказано, що 19% пацієнтів, які отримували лікування, мали побічні ефекти. Серед тих, хто приймав плацебо, побічні ефекти виявились у 21%. Однак вони відмовилися розкрити, що то були за побічні ефекти.

Pfizer опублікував результати досліджень у пресрелізі, але перед цим не надав науковцям дані для обговорення даних. Інформація не піддавалася експертній оцінці та не публікувалася. У компанії заявили, що оприлюднять більш докладні дані в документі, що рецензується, і в його поданні до Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів Сполучених Штатів.

Pfizer тестувала препарат на дорослих із коронавірусом, які входять до групи високого ризику прогресування до тяжкого захворювання. Добровольцям випадково давали комбінацію таблеток або плацебо протягом трьох або п'яти днів після появи симптомів.

Пігулка з експериментальною назвою PF-07321332 – це інгібітор протеази. Він розроблений для зупинення розмноження вірусу. У компанії стверджують, що прийом його разом із ритонавіром уповільнює розпад коронавірусу в організмі.

Раніше повідомлялося, що у Британії регулятор з питань лікарських засобів схвалив застосування перших таблеток для лікування COVID-19. Препарат називається «Молнупіравір», виробляє його Merck. Препарат спочатку розроблявся фармацевтичною компанією Drug Innovation Ventures (DRIVE) при Університеті Еморі як препарат для лікування грипу, але згодом технологію придбала американська фармкомпанія Ridgeback Biotherapeutics та підключилася до розробки препарату Merck.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: