fbpx
Сьогодні
15:57 05 Лис 2021

Доручень РНБО уряду про віялові відключення не було, – Шмигаль

фото: Урядовий портал

Доручення Ради національної безпеки та оборони до уряду щодо розробки графіку віялових відключень електроенергії в Україні не було.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів під час години запитань до уряду у Верховній Раді, передає "Укрінформ".

«Жодних доручень Ради національної безпеки та оборони України щодо розробки будь-яких графіків віялових відключень електроенергії, звісно, не було. Їх немає», – сказав очільник уряду.

Як повідомлялося, у мережі з'явилась інформація, що РНБО може скликати термінове засідання, де обговорюватимуть питання віялових відключень та розроблятимуть необхідний план дій.

Зазначалось, що зумовлено це щоденним зменшенням запасів вугілля на складах ТЕС. Зокрема, відповідно до графіка накопичення вугілля, затвердженого Міненерго, кількість вугілля менша від планової приблизно в 4 рази. Що, своєю чергою, і могло стати причиною віялових відключень – почергового від'єднання споживачів від електромережі для обмеження навантаження на енергосистему.

Станом на 1 листопада 2021 року запаси вугілля на складах теплоелектростанцій (ТЕС) становлять 542,8 тис. тонн, що на 6,96% менше порівняно із запасами на 25 жовтня.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: