fbpx
Сьогодні
15:42 05 Лис 2021

У Львові з'явилась перша "розумна парковка"

English version here

Фото: Національний університет «Львівська Політехніка»

У Tech StartUp School у Львові відкрили "Розумну парковку". Ініціатори проєкту розробили технологію, яка зможе поступово врегулювати процес паркування, а в перспективі допоможе розв'язати транспортну проблему у великих містах.

Про це повідомили на сайті Національного університету "Львівська Політехніка".

"На "Розумній парковці" встановлено датчики, які контролюють вільні місця на певній території. Цю інформацію користувачі можуть побачити в спеціальному додатку, який показує вільні місця, щоб припаркуватись. Є також можливість зарезервувати стоянку на певні години. Ця технологія найбільш доцільна для центра міста, де є обмежена кількість паркомісць. Великий її плюс у тому, що вона передовсім є зрозуміла для користувача", – розповідає директор Tech StartUp School Назар Подольчак.

Головний розробник "Розумної парковки" Андрій Косак наголосив, що це перша у Львові така парковка, але точно не остання.

У 2022 році в усьому місті планують облаштувати такі стоянки для машин на більшу кількість місць.

Першу парковку відкрили на території Tech StartUp School. Технології на стоянці не обмежуються лише датчиками, тут представлено й дещо інше, що використовуватиметься в комплексі та гарантуватиме багатофункційність "Розумної парковки". Наприклад, працюватиме озонатор, за допомогою якого можна очистити салон машини від неприємних запахів і знезаразити його.

Над проєктом "Розумної парковки" разом з українськими розробниками працювали білоруські колеги.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: