fbpx
Сьогодні
14:13 05 Лис 2021

Рада ухвалила закон про електронну реєстрацію місця проживання

Фото: Рубрика

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт "Про реалізацію публічних електронних послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні"

Народні депутати підтримали законопроєкт в цілому під час засідання.

Згідно з текстом пояснювальної записки до документу, він врегульовує відносини у сфері публічних і електронних публічних послуг з реєстрації та декларування місця проживання фізичних осіб в Україні, порядок їх надання та обмін даними в електронних реєстрах, базах даних, порядок їх обробки у обсязі, необхідному для надання таких послуг.

Закон впроваджує декларування місця проживання – повідомлення особою органу реєстрації адреси місця проживання в електронній формі у "Дії".

Як повідомив міністр цифрової трансформацї Михайло Федоров у Telegram, відтепер користувачі "Дії" можуть вказати в ній адресу фізичного проживання і отримати підтвердження від власника житла.

"Ніяких довгих прогулянок до ЦНАП – тільки підтвердження в онлайні. Ми повністю змінюємо філософію прописки. Замість трьох закладів, 30 днів очікування і папірців, – одна заява, яку оброблять у першу добу", – написав Федоров.

Він зауважив, що оформлення пенсії, документів або отримання медичної допомоги "буде доступне там, де жива особа, а не там, де живе прописка".

Водночас, зауважив міністр, місце реєстрації не даватиме людині право власності на житло, а лише повідомлятиме державу, де вона знаходиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: