Президент України зустрівся з генсекретарем Ради Європи

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич.

Як повідомляє пресслужба Офісу Президента, глава держави відзначив активізацію взаємодії України в межах Ради Європи та зауважив, що це вже другий візит Марії Пейчинович-Бурич до України в поточному році.

Президент також наголосив на важливості представлення Ради Європи на установчому саміті Кримської платформи, що відбувся 23 серпня.

"Ми були раді вітати вас у Києві та розраховуємо на подальше активне залучення експертів Ради Європи до роботи цього міжнародного механізму деокупації Кримського півострова", – зазначив глава держави.

У цьому зв'язку співрозмовники приділили значну увагу ролі, яку Рада Європи має відігравати в захисті прав людини у тимчасово окупованому Криму та на Донбасі.

Було окремо обговорено практичні модальності залучення Генерального секретаря Ради Європи до моніторингу ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України відповідно до норм міжнародного права та національного законодавства нашої держави.

Президент акцентував увагу на тому, що українська сторона очікує на першу доповідь Марії Пейчинович-Бурич щодо ситуації з правами людини в тимчасово окупованому Криму й готова до співпраці у цьому важливому напрямі. "Переконаний, що ваш візит на адміністративну межу з Автономною Республікою Крим дав змогу глибше зрозуміти важливість цього питання та допоможе при підготовці доповіді", – зауважив глава держави.

Володимир Зеленський окремо закликав Генерального секретаря Ради Європи сприяти залученню всіх механізмів цієї міжнародної організації для звільнення українців, яких Російська Федерація незаконно утримує на тимчасово окупованих територіях України та в РФ.

Володимир Зеленський і Марія Пейчинович-Бурич торкнулися питання практичної підтримки з боку Секретаріату Ради Європи європейської інтеграції України, зокрема у сферах захисту прав людини, забезпечення верховенства права та розвитку демократичних інституцій, високо оцінивши цю взаємодію.

У цьому зв'язку президент поінформував Генерального секретаря Ради Європи про підписання ухваленого Верховною Радою антиолігархічного закону. Як було домовлено між Володимиром Зеленським і головою Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо, текст закону в редакції, яку підписав Глава держави, буде надано комісії для розгляду та підготовки висновку.

Свіжі дописи

  • Новини

Естонський депутат, який під час марафону на велосипеді зібрав понад €30 тисяч для ЗСУ, зустрівся з Кулебою

Естонський депутат Крісто Енн Вага подолав 1700 кілометрів на велосипеді зі столиці Естонії Таллінна до Києва,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Литва зміцнює охорону кордону з рф: планують розмістити “парк інженерних засобів”

На литовській частині державного кордону з росією планується розмістити парк інженерних засобів для призупинення можливого… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Основна частина допомоги від Сполучених Штатів надійде в Україну через декілька місяців, – NYT

Сполучені Штати вже передали Україні невеликі партії першої військової допомоги з пакета на 1 мільярд… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Четверта за день: в Україні знову лунає масштабна повітряна тривога через МіГ-31К

Ввечері п'ятниці, 3 травня, в Україні в черговий раз за день оголошено сигнал повітряної тривоги.… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Не думаю, що це правильно, коли солдати НАТО вбивають російських солдатів, – Глава британського МЗС про ідею Макрона

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон застерігає від ідеї Макрона про відправлення військ НАТО в Україну,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: обмін полоненими “всіх на всіх” можливий не тільки після закінчення війни, а й у межах Саміту миру

Президент Володимир Зеленський анонсував, що на саміті миру, який відбудеться цьогоріч у червні у Швейцарії,… Читати більше

Friday May 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.