fbpx
Сьогодні
14:29 05 Лис 2021

Правоохоронці розслідують 383 справи за фактом порушення прав журналістів

У прокуратурі повідомили, що правоохоронці розслідують 383 кримінальних провадження за фактом порушення прав журналістів.

Про це заявив начальник відділу процесуального супроводу в Офісі генерального прокурора Анатолій Ковальчук, виступаючи на "Донбас Медіафорум"

"Цього року, відповідно інформації керівників обласних прокуратур, станом на 15 жовтня у правоохоронних органах перебуває 383 кримінальні справи (щодо порушення прав журналістів – УП). У Нацполіції – 324, Державному бюро розслідувань – 58 і Службі безпеки – 1", – зазначив він.

За словами Ковальчука, в судах перебуває 83 обвинувальні акти у справах щодо порушень прав журналістів, а 103 провадження правоохоронці закрили.

За останні три місяці правоохоронці відкрили 27 справ такої категорії, найбільше — в Одеській, Луганській, Запорізькій і Львівській областях.

Ковальчук додав, що в Офісі генерального прокурора створено 5 робочих груп щодо узгодження підпорядкування різним відомства справ.

Нагадаємо, у нещодавньому соціологічному опитуванні кожен третій українець підтримує обмеження свободи ЗМІ, якщо це потрібно заради безпеки держави.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: