fbpx
Сьогодні
20:03 05 Лис 2021

На Волині зафіксували полярне сяйво

У Волинської області було зафіксоване полярне сяйво. 

Про це у Facebook повідомив метеоаматор та фотограф Андрій Гаврилюк у Facebook.

Він встиг сфотографувати слабке полярне сяйво рожевого відтінку сьогодні близько опівночі у місті Ківерці, що на Волині.

"Спостерігав північне сяйво сьогодні вночі на 50 широті в Ківерцях, Волинська область о 00:10 за місцевим часом! Через потужну геомагнітну бурю Q індекс локально піднімався до 8! Фотографічно спостерігалося хвилин 10 – 15, як червоне свічення у північній частині неба, потім накрила шарувата хмарність та туман…", – написав автор фото.

Північне сяйво

Північне сяйво можна було бачити саме в той час, коли спостерігалася потужна геомагнітна буря, пише Meteoprog.

Так, зі свіжих графіків обсерваторії в Кіруні, вночі 4 листопада можна помітити, що світіння рожевого кольору справді можна було спостерігати на крайньому північному заході України (за умови відсутності хмар і подалі від великих міст).

Підкреслюється, що полярні сяйва, видимі з території України, бувають не так вже й рідко. Зазвичай, раз на кілька років при інтенсивних геомагнітних бурях тьмяне свічення можна помітити в деяких областях України. Наприклад, вночі 21 листопада 2003 року полярне сяйво спостерігалося навіть на території Одеської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: