fbpx
Сьогодні
17:07 05 Лис 2021

Кулеба заявив, що Україна буде на боці Заходу у питаннях "жорсткої" політики щодо відносин із Китаєм

Україна активно торгуватиме з Китаєм і залучатиме китайські інвестиції, але у сфері військових технологій орієнтуватиметься на західних партнерів.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час Hard-talk у межах форуму «Re:Open Zakarpattia», повідомляє Укрінформ.

"Україна розвиватиме відносини з Китаєм як частина західного політичного світу, як західна держава, яка базується на західних цінностях і принципах, – це фундаментально. Ми будемо, безумовно, дуже активно торгувати з Китаєм, будемо залучати китайські інвестиції. Але все, що стосується сектору "жорсткої" безпеки, в цьому питанні ми будемо насамперед з нашими західними союзниками", – сказав Кулеба.

Коментуючи можливість китайських інвестицій у підприємство "Мотор Січ", глава української дипломатії зазначив, що "інвестиції в сферу чутливих військових технологій ми будемо прагнути залучати з боку наших західних партнерів і з боку тих країн, які, скажімо так, не перебувають у жорсткому антагонізмі з нашими західними партнерами".

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: