fbpx
Сьогодні
13:12 05 Лис 2021

СБУ викрила командира ЗСУ, який має громадянство РФ та шпигував на користь Росії

Контррозвідка Служби безпеки України викрила полковника Збройних сил України – командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство Російської Федерації та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

В ході обшуку за місцем проживання військовослужбовця виявлені та вилучені жорсткі диски, флеш носії, мобільні термінали, ноутбук, на яких зберігається інформація військового характеру, у т.ч. з обмеженим доступом, а також документи та блокноти із записами таємних відомостей.

Розпочате кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 Кримінального кодексу України «Розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості», у рамках якого встановлено наявність у вказаного військовослужбовця ЗСУ контактів з діючими військовослужбовцями ЗС Російської Федерації та мешканцями ТОТ АР Крим.

Тривають подальші слідчі дії, в рамках яких перевіряється версія про збір ним вищезазначених відомостей за завданням спецслужб РФ. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

У червні прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно працівниці режимного секретного підрозділу поліції, яка розголосила дані, що становлять державну таємницю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: