fbpx
Сьогодні
08:56 05 Лис 2021

США пропонують $10 мільйонів винагороди за інформацію про російських хакерів DarkSide

Зовнішньополітичне відомство США оголосило про багатомільйонні винагороди за інформацію, яка наведе на керівників пов'язаного з Росією хакерського угруповання DarkSide.

Про це йдеться в офіційній заяві речника Держдепу Неда Прайса.

«Державний департамент США пропонує винагороду в розмірі до $10 мільйонів за інформацію, яка допоможе встановити особистість або місцезнаходження будь-якої особи (осіб), що займає ключову керівну посаду в транснаціональній організованій злочинній групі DarkSide», – зазначається в оголошенні.

Крім того, Держдеп оголосив про винагороду до $5 мільйонів за відомості, які можуть призвести до арешту та/або засудження в будь-якій країні осіб, які намагалися або брали участь у процесі програмного здирництва організації DarkSide.

У Держдепі підкреслили, що Сполучені Штати розраховують на країни, де переховуються зловмисники, щоби добитися правосуддя для тих компаній і організацій, які постраждали від програм-здирників.

Як повідомлялося, угруповання DarkSide, яка займалося зараженням мереж та вимаганням грошей за розблокування, несе відповідальність за інцидент з американською компанією Colonial Pipeline у травні 2021 року. Це призвело до зупинення роботи одного з найбільших у США паливних трубопроводів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: