fbpx
Сьогодні
16:01 04 Лис 2021

Українці змогли зібрати для львів'янки Вікторії Полюги 50 млн грн для лікування СМА

English version here

Для півторарічної львів'янки Вікторії Полюги зі спінальною м'язовою атрофією (СМА) зібрали необхідні близько 50 млн грн на укол Zolgensma, який допоможе врятувати їй життя. 

Про це пише ZAXID.NET.

У четвер, 4 листопада, у благодійному фонді оголосили про завершення збору коштів для Вікторії Полюги. Останній мільйон для порятунку дівчинки перерахували батьки хворого на СМА хлопчика Кирила Кондрашова з Донеччини, який цього року виграв безкоштовний укол.

Волонтерка Наталія Гаврилів розповіла, що днями батьки Вікторії Полюги отримали новий рахунок від клініки у Сан-Антоніо на суму близько 50 млн грн. Необхідні гроші станом на 4 листопада зібрано. Американська клініка готова прийняти дівчинку на лікування до 10 грудня.

"За весь період збору найбільша сума, з тих, які надходили на рахунок фонду для допомоги Вікторії – це був 1 млн грн. Найменші суми – це було по 2-4 грн на картки. Станом на вересень вдалося зібрати половину необхідних коштів. Тоді ми – волонтери і батьки дівчинки – зрозуміли, що треба зробити те саме, просто ще раз. І все вдалося. Хоча на початках, коли вартість лікування стартувала з 65 млн грн, небагато-хто вірив, що це можливо", – ділиться враженнями Наталія Гаврилів.

Нагадаємо, що збір на лікування Вікторії Полюги почався навесні цього року.

Тоді адміністрація львівського ТРЦ Victoria Gardens вирішила відмовитись від святкування чергової річниці відкриття торгового центру та перерахувала 500 тис. грн на рахунок батьків Вікторії.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: