fbpx
Сьогодні
13:53 04 Лис 2021

У Великій Британії схвалили використання пігулки від COVID-19

Перша пігулка, призначена для лікування COVID-19, була схвалена регулятором лікарських засобів Великобританії.

Про це повідомляє BBC.

Molnupiravir, розроблений американськими фармацевтичними компаніями Merck, Sharp and Dohme (MSD) і Ridgeback Biotherapeutics, є першим пероральним противірусним препаратом для Covid, який можна приймати як таблетки, а не вводити внутрішньовенно.

Таблетки Molnupiravir будуть давати двічі на день вразливим пацієнтам, яким нещодавно поставили діагноз захворювання на коронавірус.

У клінічних випробуваннях таблетки, спочатку розроблені для лікування грипу, знижують ризик госпіталізації або смерті приблизно наполовину.

Секретар охорони здоров'я Саїд Джавід сказав, що впровадження такого лікування було "переломним моментом" для найбільш вразливих пацієнтів

У заяві він сказав: "Сьогодні історичний день для нашої країни, оскільки Великобританія зараз є першою країною у світі, яка схвалює противірусний препарат, який можна приймати вдома від Covid".

Таблетки рекомендують вживати якомога швидше після позитивного аналізу на COVID-19 та протягом п'яти перших днів виражених симптомів.

Це перші ліки від коронавірусу перорального застосування, яким дали дозвіл на використання. Цього місяця США також розгляне можливість легалізації препарату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: