fbpx
Сьогодні
20:31 04 Лис 2021

Аваков відповів, чому пішов у відставку

Кілька місяців перед відставкою відчув певний дискомфорт.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" ексміністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Зеленський мене запросив, як компетентну людину, яка може робити цю складну справу. Я пропрацював 2 з гаком роки, доти, доки не побачив, що, напевно, моя компетентність не може реалізувати себе далі. Це спричинило відставку. Я не хочу брати участь у деяких речах, з якими не згоден. Я – не проста людина у спілкуванні, якщо йдеться про компетентні професійні речі. Я вмію говорити "Ні", а це не всім подобається. Я кажу: "Так не можна", а це не всім подобається.

У нас зараз виконавча влада – за рахунок того, що є монобільшість, – вся зосереджена в Офісі президента. Цей той мандат, який дали люди – це також правда. Але немає ніякого балансу – це гігантська проблема", – сказав він.

"Кілька місяців перед відставкою я відчував певний дискомфорт. Тому в якийсь момент ми сіли поговорили з президентом і я сказав йому: "Це за вас голосували 73%. Це на вас відповідальність, тому я в жодному разі не хочу тут дискутувати… Моя думка така, ваша – така. Правильно мені піти у відставку, а вам – ухвалювати інші рішення", – сказав він.

Також він заявив, що однією з причин відставки було те, що Аваков – занадто сильний і незалежний міністр:

"І це виявилося, зокрема, у певному конфлікті при виборах в Івано-Франківській області, де, на мою думку, були певні порушення. На них потрібно було певним чином реагувати. І це керівництву партії "Слуга народу", можливо, здалося, що… Попереду ж вибори: "Нам це не можна, тому ми визнаємо, що ця команда сильна і люди там сильні, але чи потрібно нам таке? Нам потрібні беззаперечні виконавці". І "здібними на багато" замінили "здібними на все".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: