fbpx
Сьогодні
21:52 03 Лис 2021

У Зеленського визнали проблеми з продажем заводу "Більшовик"

Фото: ukrinform.ua

Фонд державного майна України у процесі підготовки до приватизації заводу "Більшовик" у Києві припустився певних недоліків.

Про це сказав на телеканалі "Україна 24" представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський.

За його словами, недоліки пов'язані у тому числі, з наявністю судових спорів щодо майна, з передачею в оренду, суборенду об'єкта.

"Але говорити про те, що ця приватизація була непрозора – вона відбулася у повній відповідності до тих правил, які застосовуються до інших об'єктів", – зазначив Веніславський.

Історія з "Більшовиком"

Столичний завод "Більшовик" продали на аукціоні менш ніж за 1,5 млрд грн – це лише на 40 млн грн більше від початкової ціни. Експерти одразу вказали на непрозорість торгів, а також на те, що продавався завод у неприйнятних для інвесторів умовах.

Тобто вимоги аукціону відповідали інтересам заздалегідь визначеного переможця, тож на торги прийшли лише три невідомі компанії, дві з яких, разом із переможцями, виявилися пов'язаними між собою. Як наслідок, за час торгів ціна лоту зросла лише на 2%.

Економісти порахували, що реальна вартість заводу "Більшовик" – 3-4 млрд грн, а продали менше ніж за 1,5 млрд, тобто 35 гектарів землі у прилеглому до центру Києва районі спритні ділки придбали фактично за безцінь.

Фахівці закликають Фонд держмайна скасувати результати цього аукціону та привести об'єкт приватизації у належний вигляд, а також провести нові торги на чесних умовах, аби продати завод відповідно до його реальної вартості, і так наповнити казну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: