У США науковці знайшли антитіло, здатне протистояти різним коронавірусам

Науковці Дюкського університету та Університету Північної Кароліни в Чапел-Гілл (США) виявили та протестували антитіло, яке обмежує тяжкість інфекцій, викликаних різними коронавірусами, зокрема тими, що викликають COVID-19.

Про це повідомляється на сайті Університету Північної Кароліни.

"Це антитіло має потенціал для лікування поточної епідемії… Воно також може стати у пригоді для майбутніх спалахів, або якщо інші коронавіруси перейдуть від своїх природних господарів-тварин до людей", – зазначив співавтор дослідження доктор Бартон Гейнс.

Як зазначається, вчені виділили антитіло, проаналізувавши кров пацієнта, який був заражений вихідним вірусом SARS-CoV-1, що спричинив спалах атипової пневмонії на початку 2000-х років, та від хворого на COVID-19.

З 1700 антитіл, отриманих від двох осіб, дослідники виявили 50 антитіл, які мали здатність зв'язуватися як із вірусом SARS-CoV-1, так і з SARS-CoV-2, що викликає COVID-19. Подальший аналіз показав, що одне з цих 50 антитіл було особливо потужним – воно могло зв'язуватися з безліччю коронавірусів тварин на додаток до двох патогенів, що інфікують людину.

"Це антитіло зв'язується з коронавірусом у місці, яке зберігається при численних мутаціях та варіаціях, у результаті воно може нейтралізувати широкий спектр коронавірусів", – підкреслив Гейнс.

Після виділення антитіла дослідники протестували його на мишах, щоб визначити, чи може воно ефективно блокувати або мінімізувати інфекції, що виникають. У результаті з'ясувалося, що антитіло діяло в обох випадках.

При введенні до зараження організму антитіло захищало мишей від розвитку атипової пневмонії, COVID-19 та його варіантів, у тому числі "Дельта", та багатьох коронавірусів тварин, які потенційно можуть викликати пандемії серед людей.

При введенні після інфікування антитіло зменшувало тяжкі симптоми у легенях у порівнянні з тваринами, яких не лікували антитілом, йдеться у публікації.

Науковці зазначили, що це антитіло можна використати для запобігання у майбутньому можливих SARS-CoV-3 або SARS-CoV-4.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський провів телефонні розмови з президентом Польщі та прем’єркою Естонії: про що говорили

Президенти України і Польщі Володимир Зеленський і Анджей Дуда обговорили кроки для якнайширшого залучення країн… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Генштаб: на фронті впродовж доби було зафіксовано 87 бойових зіткнень

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру витіснити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Британська розвідка: в Україні на боці росії воюють близько 9000 чеченців

На сьогодні в чеченських підрозділах, які воюють в Україні на боці російської федерації, служать близько… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

На Донеччині війська рф скинули авіабомбу на житловий район Костянтинівки: поранено четверо людей

У понеділок, 6 травня, окупаційні війська здійснили авіаційний обстріл Костянтинівки, що в Донецькій області. В… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Україна виготовляє власні артснаряди, проте буде розраховувати на допомогу партнерів й надалі, – Камишін

Україна сама виробляє артилерійські боєприпаси. Однак Київ через величезні потреби Сил оборони розраховує на постачання… Читати більше

Monday May 6th, 2024
  • Новини

Після заяви Кемерона в рф істерика: погрожують ударами “по об’єктах Британії поза Україною”

Влада російської федерації рознервувалась після того, як глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що його… Читати більше

Monday May 6th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.