fbpx
Сьогодні
16:32 03 Лис 2021

Біля станції "Вернадського" у пінгвінів з'явилося перше яйце: фото

English version here

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Пінгвіни знесли українським полярникам яйце. Воно з'явилося прямо біля ганку головної будівлі антарктичної станції Вернадського.

Про це пише Національний антарктичний науковий центр.

"Тільки нещодавно ми писали про старт сезону розмноження у субантарктичних пінгвінів біля "Вернадського", і ось вчора у них з'явилося перше яйце! Точніше одразу 4 яйця у різних районах острова, але перше полярники виявили у гнізді прямо біля входу до головної будівлі станції, поблизу метеоґанку", – пишуть полярники.

пингвін яйця

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Шлюбний сезон та народження дитинчат у субантарктичних пінгвінів відбувається раз на рік – з середини антарктичної весни до середини літа. Примітно, що цього року гніздування почалося досить рано: раніше в районі станції перші яйця з'являлися ближче до середини листопада.

пингвін яйця

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

Яйця цих 🐧 мають білий колір з сірим або зеленуватим відтінком, а за формою та розміром нагадують гусячі. Кладка однієї пари зазвичай складається з 2 яєць, рідко буває 3, але третій малюк здебільшого має дуже мало шансів на життя.

У пінгвінів партнерське ставлення до висиджування яєць, а потім вигодовування малечі: вони це роблять по черзі. Доки один з батьків залишається на гнізді, інший йде харчуватися крилем в океан. Потім вони змінюють одне одного.

пингвін яйця

Фото: facebook.com/AntarcticCenter

"Пташенята вилуплюються з яєць трохи більше, ніж через місяць. Тож поповнення пінгвінят біля станції можемо чекати вже на початку грудня, а до нового року очевидно весь наш острів буде заповнений малюками :)", – кажуть науковці.

Фото: Оксани Савенко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: