fbpx
Сьогодні
18:21 03 Лис 2021

"Третій рік без Каті": в Україні пройдуть акції пам’яті Гандзюк

Фото: facebook.com/gandziukgate

4 листопада минає три роки, як не стало Каті Гандзюк.

Про це пише Facebook-спільнота Хто замовив Катю Гандзюк?

Завтра весь світ згадуватиме про неї. Всі, кому не байдуже, хто пам'ятає та вимагає покарання для її вбивць.

"Щороку 4 листопада ми виходимо на вулиці, щоб вшанувати пам'ять Каті Гандзюк та нагадати про вимоги щодо справедливого розслідування цієї справи. Цьогоріч, у зв'язку з продовженням пандемії, акції не будуть масштабними, як раніше.
Проте ми закликаємо вас написати 4 листопада пост чи особистий блог про те, чому для вас важливе покарання винних у вбивстві Каті.
4 листопада ми знову маємо нагадати владі, що справедливе розслідування справи Каті Гандзюк – вкрай необхідна перемога для українського суспільства", – йдеться у дописі.

Акції пам'яті відбудуться в містах:

📍 Київ
📍 Львів
📍 Дніпро
📍 Луцьк
📍 Харків: 19:00, обласне управління поліції.

Гандзюк

Влітку 2018 го Катю облили сульфатною кислотою біля її ж будинку, коли вона йшла на роботу. Через три місяці вона померла.

Станом на сьогодні жоден із замовників все ще не отримав вирок. А виконавці злочину вже почали виходити на волю. Влітку 2021 року по умовно-достроковому звільненню вийшов один з виконавців нападу — Віктор Горбунов, який купував кислоту. Суд призначив йому найменший термін ув'язнення – 3 роки.

Проте, на відміну від інших справ нападів на активістів, у справі Гандзюк є прогрес, який би навряд чи був досягнутий, якби не участь тисяч людей, які підтримували та підтримують ініціативу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: