fbpx
Сьогодні
18:47 03 Лис 2021

Справа Медведчука: СБУ пояснила, чому досі не вручили обвинувальний акт

Фото Reuters

У так званій "кримській справі" Віктора Медведчука йому досі не вручили обвинувальний акт. Все тому, що нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" ще не завершив ознайомлення з матеріалами кримінального провадження.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила пресслужба СБУ.

У пресслужбі зазначили, що досудове розслідування у справі народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яке стосується держзради і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму, веде міжвідомча слідча група.

Після обрання 13 травня 2021 року запобіжного заходу щодо Медведчука СБУ виконала всі необхідні слідчі дії протягом трьох місяців. Це дозволило Офісу генпрокурора повідомити про завершення досудового розслідування вже 20 серпня. Тоді ж матеріали кримінального розслідування були передані для ознайомлення підозрюваному та його захисту.

"З боку підозрюваного триває ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Саме цей процес відкладає вручення Медведчуку обвинувального акту і направлення його до суду", – зазначили в СБУ.

Вчора Печерський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань куму Путіна та нардепу Віктору Медевдчуку замість домашнього арешту, термін якого закінчився. Рішення прийнято в межах справи про держзраду та замах на пограбування національних цінностей.

Таке рішення суд виніс у вівторок, задовольнивши клопотання прокуратури.

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання передбачає прибувати за кожною вимогою органу досудового розслідування, прокурора або суду, не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчому, прокурору або суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що граничний термін перебування підозрюваного під цілодобовим домашнім арештом у цьому кримінальному провадженні – 6 місяців – закінчився, тому його подальше продовження неможливе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: