fbpx
Сьогодні
11:39 03 Лис 2021

Антивакцинаторський дух швидко зникає у реанімації, - Ляшко

Фото: Укрінформ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко закликав людей зробити щеплення проти коронавірусу, зазначивши, що антивакцинаторський дух швидко зникає у реанімації.

Про це він заявив на брифінгу 3 листопада, передає УП.

"Окремо зупинюсь на зібранні людей, яких ми бачимо сьогодні із закликами не вакцинуватись. Це на мій погляд насмішка над нашими медиками та родинами, які втратили своїх рідних. Повірте, у реанімація цей антивакцинаторський дух швидко зникає. А підробні сертифікати там не працюють. Дуже хочу, щоб ви це усвідомили саме зараз".

Ляшко закликав не вірити фейкам, не слухайте порад у соцмережах, а користуватись лише перевіреною інформаціє на сторінках МОЗ, ВООЗ та ЦГЗ і мислити критично.

За даними Ляшка, наразі кожен третій дорослий в Україні вже вакцинований принаймні одною дозою, а кожен четвертий повністю вакцинований.

Він також очікує, що упродовж найближчих тижнів попит на вакцинацію другою дозою зросте удвічі,а попит на першу дозу не зменшиться.

Для забезпечення цього попиту на вакцинацію до кінця цього тижня Україна отримає 2 мільйони 930 тисяч доз вакцини "Модерна" від глобальної ініціативи COVAX.

Всього від початку вакцинальної кампанії Україна отримала понад 26 мільйонів доз вакцин. Наразі ще залишаються доступними 7,5 мільйона доз.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: