fbpx
Сьогодні
15:55 03 Лис 2021

Мінфін має намір запустити фінансовий лізинг на житло

Міністерство фінансів обіцяє невдовзі анонсувати запуск нового інструменту кредитування житла – фінансовий лізинг під 5%.

Про це в ході підписання 1000 договору за державною програмою «Доступна іпотека 7%» сказав заступник міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва Юрій Драганчук, повідомляє "Укрінформ".

"Ми будемо запускати нову державну компанію Укфінжитло, яка пропонуватиме додаткові продукти для осіб, що отримують зарплату з бюджету: вчителі, лікарі. Там буде новий інструмент – фінансовий лізинг під 5%, який дасть змогу людям, що працюють в бюджетній сфері і отримують менші зарплати, отримати пільгове житло. Держава має забезпечити цих людей житлом. Найближчим часом ми анонсуємо запуск і перші іпотечні договори", – сказав Драганчук.

Він також зауважив, що завдяки програмі «Доступна іпотека 7%» ринок кредитування житла пожвавився вперше за багато років. Це свідчить про те, що іпотека стає популярнішою і доступнішою.

Як повідомляла Рубрика, в Україні з 1 березня 2021 року запрацювала державна програма «Доступна іпотека 7%». За умовами програми, об'єктом іпотеки може виступати квартира або приватний будинок. Максимальна вартість об'єкта – 2,5 млн грн, при цьому гранична сума іпотеки становить 2 млн грн. Кредит надається на термін до 20 років. Перший мінімальний внесок становить 15%, а іпотечна ставка – 7%.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: