fbpx
Сьогодні
09:13 03 Лис 2021

Криптовалюта за мотивами "Гри в кальмара" виявилася аферою: шахраї привласнили $3,3 млн, - Gizmodo

Анонімні творці криптовалюти Squid, створеної за мотивами корейського серіалу «Гра в кальмара», офіційно закрили проєкт. Вони привласнили приблизно 3,3 мільйона доларів (86,6 млн грн).

Про це пише Gizmodo.

Видання вказує, що це було очевидне шахрайство вже через те, що інвестори могли придбати криптовалюту, але не могли її продати. Але багато людей не отримали попередження вчасно.

Серед інших ознак — Telegram-канал Squid не дозволяв коментарі сторонніх осіб. А обліковий запис Twitter не давав змогу нікому відповідати на дописи.

За даними вебсайту CoinMarketCap, криптовалюта Squid досягла піку на рівні 2 861 долар, а потім впала до нуля. Творці криптовалюти швидко вивели монети за реальні гроші.

Натомість творці криптовалюти в Telegram-каналі повідомили, що хакери намагаються зламати проєкт. Вони заявили, що не продовжуватимуть роботу, оскільки «пригнічені постійними атаками шахраїв і перебувають у безперервному стресі».

Криптовалюту створили для розрахунків у межах онлайн-турніру «Гра в кальмара». Організатори заявляли, що він стартує у листопаді 2021 року. Його учасникам пообіцяли шість раундів ігор за мотивами однойменного серіалу.

Станом на 28 жовтня одиницю цієї криптовалюти можна було придбати за 2,22 долара (58 гривень). Це майже на 2 400% більше, ніж за добу до того.

Ресурс CoinMarketCap ще тоді оприлюднював попередження, що деякі користувачі скаржаться, нібито не можуть продати цю криптовалюту на популярній біржі Pancakeswap.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: