fbpx
Сьогодні
21:25 02 Лис 2021

ЄСПЛ почав розглядати скаргу Януковича проти України

Європейський суд із прав людини почав розглядати позов Віктора Януковича проти України, в якому експрезидент-утікач скаржиться на упереджене ставлення до нього з боку судів і правоохоронних органів.

Про це повідомляє сайт ЄСПЛ.

Янукович заявляє, що українські правоохоронці не провели ефективного розслідування нібито замахів на його життя.

У позові ідеться, що 21-22 лютого 2014 року, коли Янукович вилетів із Києва до Харкова гелікоптером, із Києва виїхали два автокортежі Служби безпеки президента, один із яких їхав до Харкова, а інший – до Криму.

За словами Януковича, 21 лютого кортежя, який прямував до Харкова, обстріляли на блокпостах у Полтавській і Харківській областях, пошкодивши три автомобілі та поранивши одну людину. Крім того, цей кортеж намагалися зупинити шляхом блокування.

Янукович стверджує, що того ж дня кортеж, який їхав до Криму, обстріляли поблизу Умані. При цьому самого Януковича не було в жодному з кортежів.

Крім того, Янукович заявив, що неподалік Мелітополя виявили засідку зі 100 озброєними людьми, які вимагали розвернути кортеж політика.

Також експрезидент вважає несправедливим заочний судовий розгляд, який проводили за його відсутності, та скаржиться на тривалість порушених щодо нього кримінальних проваджень.

Водночас Янукович називає "підривом презумпції невинуватості" заяви українських політиків щодо нього – зокрема ідеться про слова п'ятого президента України Петра Порошенка та міністра юстиції у 2014-2019 роках Павла Петренка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: