fbpx
Сьогодні
15:48 02 Лис 2021

Напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку": справу скерували до суду

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, яким інкримінують перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми".

Про це інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

"Скеровано до суду обвинувальний акт cтосовно чотирьох осіб, підозрюваних у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми", – йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що 4 жовтня 2021 року журналісти програми "Схеми" здійснювали запис інтерв'ю з головою правління одного із банків у приміщенні установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у журналістів камери, знищити відеозаписи інтерв'ю та заборонити подальшу зйомку, зазначили у відомстві.

Колишньому голові правління та прессекретарю інкримінують незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користувався у зв'язку із своєю професійною діяльністю, та вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків.

Двом іншим співробітникам банку – керівнику Департаменту банківської безпеки та начальнику управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Слідство у даній справі проводили працівники Голосіївського управлінням поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.

Про напад 

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв'ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо.

Журналісти питали про "сумнівний" багатомільйонний кредит особі, яка може бути пов'язана з фінансуванням тероризму.

Представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію та написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

Державний "Укрексімбанк" звинуватив журналістів "Схем" у спробі протиправно заволодіти інформацією з обмеженим доступом і додав, що планує звернутися до правоохоронців.

5 жовтня журналісти "Схем" відновили та оприлюднили кадри нападу під час інтерв'ю в державному "Укрексімбанку".

Після оприлюднення відео з доказами нападу на журналістів голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер заявив, що склав повноваження на час розслідування.

Столичні правоохоронці вручили підозру другому з фігурантів справи про перешкоджання професійній діяльності журналістів "Схем" – Євгену Мецгеру.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: