fbpx
Сьогодні
15:29 02 Лис 2021

Більшість українців не бояться захворіти на covid-19, - опитування

57% опитаних українців не бояться захворіти на коронавірусне захворювання, однак 77% побоюються за здоров'я рідних. Крім того, 43% респондентів заявили, що не готові вакцинуватися проти COVID-19.

Такі результати опитування соціологічної групи «Рейтинг».

41% опитаних заявили, що хвилюються через можливість особисто захворіти на коронавірусу, 57% — не мають таких побоювань.

У порівнянні з квітнем 2021 року зараз знизився рівень тривожності за своє здоров'я: навесні 52% українців боялися захворіти на COVID-19. За даними соціологів, ті, хто вже вакцинувався, менше бояться захворіти, ніж ті, хто лише планує зробити щеплення.

Також 36% опитаних заявили, що вже вакцинувалися — отримали перше або обидва щеплення. Ще 18% кажуть, що готові вакцинуватися. Однак 43% не готові робити щеплення.

Соціологи уточнюють, що опитування відбувалося лише серед дорослого населення, а офіційна статистика кількості вакцинованих виводиться серед усього населення.

У порівнянні з липнем 2021-го лояльність до вакцинації зросла. Тоді 53% казали, що не готові вакцинуватися. Наразі про бажання вакцинуватися частіше заявляють люди від 50 років і старше. Відносно більше неохочих робити щеплення серед респондентів 18-39 років.

Довідка

21-23 жовтня опитали 2500 респондентів від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом населення.

Опитували методом CATI на основі випадкової вибірки мобільних телефонів.Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: