fbpx
Сьогодні
20:59 02 Лис 2021

Гармаш заявив, що Кремль бере Україну "на понт"

Фото Reuters

Росія у відповідь на застосування Україною ударного безпілотника "Байрактар" на Донбасі влаштувала військові навчання біля українського кордону. Проте розпочинати військову операцію проти України Кремлю зараз невигідно.

Про це повідомив член української делегації у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Чи відбувається концентрація російських військ на наших кордонах? Західні ЗМІ пишуть про це як про факт, наше Міноборони – спростовує. Насправді й журналісти, й військові праві. Відбувається, але не зовсім на кордоні, а на полігонах 20-ї армії ЗС РФ та 150-ї дивізії 8-ї армії, які розташовані в безпосередній близькості від нашої території. Вони мають планові спільні навчання", – зазначив він.

За словами Гармаша, Кремль, "злякавшись "Байрактарів" та заяв американського міністра щодо перспектив членства України в НАТО, вирішив скористатися моментом і повторити свій весняний трюк з грою м'язами на західну публіку".

"Причому в Москві, здається, справді злякалися, що Київ почне наступ на Донбасі, щоб втягнути в це Росію і, таким чином, заблокувати відкриття "Північного потоку-2″. Ось що означає – кожен судить по собі. Це саме стиль Росії – лити кров для вирішення економічних чи внутрішньополітичних проблем", – наголосив він.

Як пояснив учасник переговорів щодо Донбасу, "російські понти поблизу нашого кордону – не більше ніж психологічний тиск".

"Починати масштабні військові операції саме зараз Кремлю невигідно як ніколи. Насамперед тому, що це може мати наслідки для запуску "Північного потоку-2". По-друге, у Москві ще не вирішили, як реагувати на українські "Байрактари", не зрозуміли, що це було. А по-третє, ситуація з COVID-19 у РФ зараз не сприятлива для військових бліцкригів. Та й погода теж. Так що ці військові фокуси, якими нас лякають, не більше ніж спроба взяти на понт, свідчення безсилля Кремля щодо України, яка віддаляється від нього", – вважає Гармаш.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: