fbpx
Сьогодні
12:24 02 Лис 2021

Екслідер "Правого сектора" Ярош призначений радником Головнокомандувача ЗСУ

Екслідер "Правого сектора" Дмитро Ярош призначений радником Головнокомандувача Збройних Сил України, генерал-лейтенанта Валерія Залужного.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наказом генерал-лейтенанта Валерія Залужного призначений Радником Головнокомандувача Збройних Сил України. Дякую за довіру! Разом переможемо! Україна понад Усе!", – йдеться в дописі.

Наразі інформацію про призначення в Генштабі ЗСУ кореспондентові Укрінформу не підтвердили й не спростували.

Як повідомлялось раніше, у жовтні 2020 року на сайті президента було зареєстровано петицію щодо призначення головою української делегації в Тристоронній контактній групі екслідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

Ініціатором петиції виступила народний депутат фракції "Європейська солідарність" медик-доброволець Яна Зінкевич.

У документі наголошується на важливості переговорного процесу в Мінську, але відзначається, що перемовини зайшли у глухий кут. За словами Зінкевич, авторитет Яроша як воїна-захисника, його мужність і відданість посилять українську позицію у перемовному процесі та "поставлять на місце країну-агресора".

Довідка

Дмитро Ярош народився 30 вересня 1971 року в місті Кам'янське, що на Дніпропетровщині. Український громадсько-політичний діяч. Співзасновник та з 2013 до 2015 року лідер громадського руху (згодом партії) "Правий сектор". Брав участь в АТО як командир "Добровольчого Українського Корпусу "Правий Сектор", у 2015 році отримав поранення. У 2013-2014 роках був помічником-консультантом народного депутата від партії "Удар" Валентина Наливайченка. Народний депутат 8 скликання, обраний від партії "Правий сектор" у 39 окрузі (Дніпропетровська область). Був заступником голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: