fbpx
Сьогодні
14:18 02 Лис 2021

Українська ГТС готова почати транспортування біометану вже у 2022 році

Фото Reuters

Українська газотранспортна система готова почати транспортування біометану вже у 2022 році.

Про це сказав заступник генерального директора з розвитку та трансформації Оператора ГТС України Павел Станчак, повідомляє пресслужба ОГТСУ.

"Можу сказати, що наступного року ми вже могли б взяти біометан до мереж, за умови виконання усіх необхідних технічних та нормативних вимог. Завдяки розгалуженості української ГТС виробники цього виду палива зможуть підключитися до газових мереж на більшості території України. У нас вже навіть є попередня заявка на приєднання до мережі від одного із виробників біометану", – сказав Станчак.

Зазначається, що біометан може суттєво сприяти декарбонізації економіки, роблячи відновлювані гази доступними для транспорту, промисловості та енергетики.

Як повідомлялося, 21 жовтня Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №5464, який передбачає визначення терміну "біометан" та впровадження гарантій його походження.

Зацікавленість у розвитку виробництва біометану проявила НАК "Нафтогаз України". Компанія оцінює перспективи такого виробництва в 5 млрд кубометрів на рік.

В ОГТСУ зазначили, що українська газотранспортна система не потребуватиме модернізації для транспортування біометану і вже зараз готова працювати з таким паливом.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: