fbpx
Сьогодні
19:25 01 Лис 2021

Зеленський назвав Крим і ОРДЛО екобомбами в центрі Європи

Фото: Ukrinform

Президент Володимир Зеленський переконаний, що тимчасово окуповані Російською Федерацією території Криму та частини сходу України наразі є "екобомбами" у центрі Європи.

Про це він заявив на кліматичному саміті COP26 у Глазго, повідомляє Укрінформ.

"У 1994 році Україна отримала гарантії безпеки (Будапештський меморандум – ред.), які, на жаль, не були виконані, а планета отримала дві екобомби у центрі Європи: окуповані Крим і частина нашого українського Донбасу", – сказав президент.

Він, зокрема, наголосив, що півострів Крим з унікальною флорою і фауною став військово-морською базою Російської Федерації.

Також глава держави підкреслив, що на частині Донецької та Луганської областей спостерігається затоплення шахт, деградація ґрунту, брак питної води.

"Це – спільна загроза для всього світу. У наш час лихо, де б воно не сталося, упевнений, стосується абсолютно всіх", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою прибув до Великої Британії для участі в Конференції ООН з питань зміни клімату COP26, яка відбудеться в місті Глазго.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: