fbpx
Сьогодні
17:54 01 Лис 2021

Україна відповіла на заяву Лаврова про "втягнення Москви у силові дії"

Українська сторона відповіла на закиди Кремля про те, що Київ нібито провокує Москву, щоб втягнути її у бойові дії на Донбасі.

Про позицію Міністрова закордонних справ України повідомив речник відомства Олег Ніколенко, передає hromadske.

Він наголошує, що Україна намагається втягнути Росію у дипломатичний процес, а не у силові дії. Водночас зазначає, що "за сім років мешканці тимчасово окупованих територій Донбасу вже побачили достатньо російських силових дій".

"Донбасу вже побачили достатньо російських силових дій, горя і розрухи. Саме тому наша держава постійно пропонує кроки задля зрушення з місця мирного врегулювання. А Російська Федерація ігнорує їх під різними приводами. Закликаємо РФ нарешті припинити мислити категоріями війни. Очікуємо на добросовісне виконання нею домовленостей саміту лідерів Нормандського формату, досягнутих в Парижі в грудні 2019 року", — каже Ніколенко.

Він наголошує, що Україна прагне миру, справедливості і поваги до міжнародного права. Каже, що Київ готовий до подальшої зустрічі в Нормандському форматі без передумов і сподівається, що на таку зустріч погодиться і Росія.

"Водночас українська сторона залишає за собою право відповіді на наступальні дії, обстріли, збройні провокації, як це передбачено додатковими заходами з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у своїй заяві міністр зовнішніх справ РФ Сергій Лавров зазначив, що Україна нібито створює провокації у зоні бойових дій на Донбасі, щоб втягнути Москву у силові дії.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: