fbpx
Сьогодні
20:31 01 Лис 2021

У МВС пояснили, звідки у нардепа Полякова "сліди від удушення"

Фото УНІАН

Версія про удушення народного депутата з групи "За майбутнє" Антона Полякова не витримує жодної критики.

Про це заявив на телеканалі "Україна 24" перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, коментуючи слова депутатки Ганни Скороход про те, що на шиї в Полякова були сліди від удушення.

"Нами проведена досить велика кількість оперативно-слідчих заходів, близько 20 експертиз і більше 10 допитів всіх тих, хто спілкувався з Поляковим в останні години і дні його життя… Мене дещо здивувало те, що заяви про можливе вбивство Полякова прозвучали в телеефірі одного з телеканалів. Саме тому я хотів би закликати всіх громадян, які можливо володіють інформацією про обставини смерті Полякова, не чекати місяць, а одразу інформувати органи Національної поліції", – підкреслив він.

Єнін зазначив, що у слідства є результати експертизи, "які однозначно стверджують про наявність наркотичних речовин у крові народного депутата".

"Тепер задачею слідства є з'ясувати обставини, за яких зазначені наркотичні речовини потрапили до його організму – чи це було добровільно, чи ні", – пояснив заступник міністра.

Єнін нагадав, що у поліції є безперервне відео останніх хвилин життя Полякова – "від моменту порушення автомобілем таксі правил дорожнього руху і в подальшому проведення відповідних реанімаційних заходів".

"Ми всі бачили, що Поляков був у безпорадному стані, але він однозначно був живим, тому будь-які версії про удушення не витримують жодної критики… Та смужка, за висновками, яка була на шиї, це просто був золотий ланцюжок, який знаходився на шиї потерпілого. Говорити про спробу удушення, тим паче вдалу спробу, щонайменше не доводиться", – підкреслив він.

Заступник глави МВС додав, що наркотичні речовини, виявлені в крові Полякова – це суміш димедролу та метадону.

"Це та суміш наркотичних і лікарських речовин, які в офіційних аптеках не реалізовують за рецептом. Відповідно, ми відпрацьовуємо версію про вуличний характер цієї суміші", – зазначив він.

Як повідомляла Рубрика, 8 жовтня, у Дніпровському районі столиці знайшли мертвим народного депутата Антона Полякова. Йому було 33 роки.

Після розтину з'ясувалося, що Поляков помер від гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця.

У день смерті Поляков вечеряв із помічником своєї колеги з групи "За майбутнє" Русланом Джамбулатовим. Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 статті 115 (умисне вбивство) КК України, однак Джамбулатова не затримували.

Також народна депутатка Анна Скороход сказала, що нардепа Антона Полякова було вбито. За її словами, вона була заручена з ним.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: