fbpx
Сьогодні
11:40 01 Лис 2021

До 2024 року гральний бізнес звільняється від оподаткування, - ЗМІ

Система оподаткування азартних ігор не працюватиме нормально до того моменту, поки не запрацює система онлайн-монігортингу.

Про це пише ZN.UA.

Її впровадження дозволить регулятору (Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей) моніторити в режимі реального часу діяльність оператора грального бізнесу, в тому числі й щодо проведених операцій з грошовими коштами гравців. Це унеможливить ухилення від сплати податків і відмивання грошових коштів. Але замість того, щоб почати легалізації грального бізнесу із провадження цієї системи, реформатори вирішили відкласти найважливіший елемент реформи до 2024 року.

До України приїздили фахівці зі світовими іменами, пропонували допомогу у регулюванні, формуванні законодавчих норм, їх імплементації. Аж до самого Давида Арахамії дійшли, але їхні послуги та поради тут нікому не знадобилися.

Замість того, щоб купити вже готову систему моніторингу, адаптувавши її під вітчизняне законодавство та регуляції, Україна вирішила створити власну.

Байдуже, що фахівці із США, Австралії, Канади, Бельгії пропонують уже готові якісні продукти, що використовуються у більшості країн світу, — йдемо своїм шляхом.

Реформатори створили ідеальні умови для "тіні" замість детінізації.

Сформували ринок для місцевих ділків і криміналітету замість західних інвесторів. І офіційно дозволили компаніям працювати на цьому неврегульованому ринку, бо передбачливо впровадили кримінальну відповідальність лише за організацію або проведення азартних ігор без ліцензії, а без системи моніторингу — можна.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: