fbpx
Сьогодні
11:34 31 Жов 2021

Вибори у Харкові: спостерігачку не пустили на дільницю

У Харкові спостерігача ОПОРИ не пускали на ранкове засідання дільничної виборчої комісії №631687.

Йдеться про спеціальну виборчу дільницю, розташовану на території КНП "Міський перинатальний центр", передає пресслужба організації.

За словами спостерігача, проблема з доступом трапилася через те, що керівник комунальної установи поставив вимогу, щоб у спостерігача був негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

За словами координатора спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області Миколи Зінченка, подібні дії є незаконними, адже необхідні документи для спостерігача – це лише посвідчення спостерігача та посвідчення особи. Жодних вимог щодо необхідності сертифікатів про вакцинацію у Виборчому кодексі не прописано.

Крім того, спостерігачка зафіксувала кілька порушень дільничої виборчої комісії.

Після того, як спостерігачка потрапила до дільниці, вона зафіксувала кілька порушень. Зокрема, що зранку на дільниці не було кворуму серед членів ДВК. Адже з 10 членів ДВК були присутні 5. Саме в такій кількості відкрили сейф та дістали бюлетені.

За словами спостерігачки, одна жінка, навіть, не знала який в неї статус. Спочатку казала, що вона спостерігачка, а потім, коли виявилось, що немає кворуму, стала казати, що вона членка комісії. Пізніше на цю комісію прийшов ще один член ДВК, таким чином кворум було забезпечено.

Нагадаємо, що 31 жовтня, відбуваються позачергові вибори до Верховної Ради у двох мажоритарних виборчих округах: №184 у Херсонській області та №197 у Черкаській області.

Сьогодні також обирають мера Харкова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: